Voor wie?

Wat is oefentherapie?

Bukken, tillen, zitten, slapen, reiken, lopen, dragen, sporten, hobbyen, klussen….. we doen het allemaal. Dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan.
Toch kunnen hieruit klachten ontstaan, wanneer we het lichaam tijdens deze alledaagse verrichtingen verkeerd belasten: ‘Het is in mijn rug geschoten’, ‘Die langdurige nekpijn…’, ‘Die geïrriteerde schouder…’.

Een oefentherapeut Mensendieck is een specialist in houding- en bewegingspatronen. Oefentherapie is gericht op het behandelen van klachten die ontstaan zijn door een ongunstige manier van bewegen.
Als oefentherapeut analyseer ik samen met u hoe en wanneer uw klachten eigenlijk ontstaan zijn. Vervolgens leert u met behulp van oefeningen om uw houdingen en bewegingen in het dagelijks leven te verbeteren. Hierdoor wordt uw lichaam beter belast en zullen de klachten verminderen of verdwijnen.
Oefentherapie Mensendieck leidt dus ook tot nieuwe inzichten en een bewuster lichaamsgevoel.

Eigenlijk ben ik als oefentherapeut Mensendieck uw Personal Coach die op professionele wijze behandelt en adviseert. Natuurlijk wil ik uw klachten verhelpen, maar daarnaast wil ik ook voorkomen dat deze terugkeren.

Voor jong en oud

De behandelmethode van oefentherapie Mensendiek is bij uitstek geschikt voor een breed publiek. Van kantoormedewerkers, huismannen of huisvrouwen, horecapersoneel, kinderen, bouwvakkers, postbezorgers, ondernemers, mensen met beperkingen, sporters, noem maar op.
Leeftijd, afkomst of geslacht: de cliënt staat als mens centraal in de behandeling.

Voor welke aandoeningen?

Als oefentherapeut Mensendieck behandel ik onder meer:

• Rug- en bekkenklachten, zoals lage rugklachten, heupklachten, klachten aan het SI-gewricht, pijn in de liezen

• Nek-, schouder- en armklachten, zoals slijmbeurs- of peesschede-ontsteking en KANS (RSI)

• Houdingsafwijkingen aan de wervelkolom, zoals lordose, kyfose en scoliose

• Hoofdpijn en spierspanningsklachten, zoals verkrampte spieren, spierspanningshoofdpijn en fibromyalgie

• Beroepsgebonden en arbeidsrelevante klachten door overbelasting

• Sportgebonden klachten ten gevolge van blessures, verkeerde techniek en overbelasting

• Orthopedische klachten, zoals artrose, discopathie, osteoporose en hypermobiliteit

• Neurologische klachten, zoals hernia, ischias, radiculaire klachten en whiplash

• Ademhalingsklachten, zoals hyperventilatie

• Revalidatie van heup- en knieprothese

Bedrijven

Naast behandelingen in de praktijk (of aan huis), geef ik ook met veel plezier bedrijfsoefentherapie op maat. Hierbij kom ik bijvoorbeeld in contact met een werkgever, personeelsmanager, Arbo-arts of HR-manager.
In uw bedrijf of organisatie zult u regelmatig te maken hebben met ziekteverzuim. De oorzaken hiervan kunnen heel uiteenlopend zijn: van zware, fysieke inspanningen, monotone, repeterende bewegingen, ongunstige ergonomische omstandigheden tot hoge werkdruk.
Op uw verzoek zal ik als Bedrijfsoefentherapeut een analyse maken van bestaande problemen en een voorstel doen tot het verbeteren van de arbeidssituatie.
Dit laatste gebeurt middels een oefenprogramma (groepsgewijs of individueel) of workshop op de werkplek.
In goed overleg met u zal ik een onderbouwing geven van de probleemanalyse en nader ingaan op inhoud van mijn actieplan.
Oefentherapie Mensendieck is uitermate geschikt voor het bedrijfsleven.
Niet alleen werkt het curatief door het verminderen van klachten en het verbeteren van de arbeidssituatie. Ook werkt het preventief: uw werknemer heeft geleerd om houding- en bewegingspatronen te verbeteren. Hiermee kan hij/zij klachten in de toekomst voorkomen.
Tenslotte geef ik ook met veel enthousiasme presentaties over de voordelen van oefentherapie Mensendieck. Dit kan eveneens aan bedrijven zijn, maar ook aan patiëntenverenigingen, sporters en overige geïnteresseerden.
Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust eens contact met mij op!